Kadınlar genellikle güzel saçlara sahip olarak doğarlar ama saçlarını daha da güzel olabilmesi adına yapılan müdaheleler saç sağlığını bozar.İyi görünümün devam etmesi için bu müdahelelerin tekrarlanması gerekir.Uzun vadede tekrar tekrar yapılan bu işlemlerin saçların daha kötü görünmesine neden olur.Bu sebeple saçların yeniden sağlıklı haline dönebilmesi için saça daha az zarar veren yöntemlerle güzelleştirmek gerekir.
Duş veya banyoda çok sıcak su kullanılması,saçlar üzerinde olumsuz etkisi vardır.Aşırı yağlanma,uçlarda kuruluk-çabuk yıpranmaya neden olur.Bu nedenle kışın mümkün olduğu ölçüde ılık yazın ise soğuk su ile yıkanmalıdır.Saçlarınız böylece daha canlı kalacaktır.
Fön çekme alışkanlığı,saçlara her gün yüksek ısıda fön çekilmesi saçlarınızın çok çabuk yıpranmasına neden olacaktır.Özel durumlar haricinde fönden kaçınılması,saçların kendi haline kurumaya bırakılması saç sağlığının devam etmesi için önemlidir.
Sürekli aynı şampuan ve bakım kremini kullanma:Aynı saç bakım ürünlerinin sürekli kullanımı bir süre sonra istenen etkinin kaybolmasına neden olur.Bu yüzden belli aralıklarla kullandığımız ürünleri saçımızın özelliklerine uygun farklı marka ürünlerle değiştirmemiz gerekir.
Saçlı deriye masaj,Saçlı deriye yapılan yumuşak bir masaj kıl köklerine olan kan akımın arttırır ve saçın daha iyi beslenmesini sağlar.
Saçların kestirilmesi,saçlarınız gereğinden fazla uzunsa hem bakımı zor olur hemde uçları çabuk yıpranır.Bu nedenle saç güzelliğinizin devamlılığını sağlamak için belli aralıklarla uçlarından kestirmelisiniz.
Sık sıki saçlarınıza dokunmak veya saçlarınızla oynamak saçlarınızın güzel görünmesine engel olur. Çünkü saçlarla oynamak saç diplerine uyarı etkisi yaparak yağ salgılanmasına neden olur.
Her dokunuşunuzla saç dibinde oluşan yağ tüm saça yayılır ve hoş olmayan yağlı görünüm oluşur. Yağlanmayı önlemek için saçlarımızla oynamamalıyız.
Saçları kökten başlayıp uca doğru taramak yanlıştır. Saç uç kısmından aça aça yukarı doğru taranmalıdır.
Saçları çok fazla taramak bakımlı yapmaz,tam tersi daha çabuk saçlarınızı yıpratmanıza ve yağlanmasına neden olur.Dalgalı yada kıvırcık bir saçı sık sık tararsanız kısa sürede tiftiksi bir görünüm alacak ve kabaracaktır.Hiç taramamak ise yine saç için zararlıdır.
Taramadığınız zaman ise saçlarınız keçe gibi bir görünüm alabilir ve havasız saçlarınız olur. Yani yapmanız gereken saçlarınızı ne çok ne de az taramak. Duştan sonra ve gece yatmadan hemen önce taramak en doğru olandır.
Boyalı,permalı vs bir saça sahipseniz, ısı koruyucu saç spreyleri kullanarak saçınızdaki yıpranmayı en aza indirebilirsiniz. Bu spreyleri saç düzleştirme işleminden önce uygularsanız saçınızın daha az yıpranır.
Saçınıza haftada bir saç maskesi uygulamaya özen gösterin. Özellikle yıpranan saçlarınız varsa, haftada bir uygulayacağınız maske, saçınızdaki kırıklarını onararak daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır.
Mümkün olduğunca bitkisel yağlardan oluşan doğal maskeler uygulamaya çalışın. Organik ve bitkisel içerikli saç maskeleri kozmetik ürünlere göre çok daha sağlıklı sonuçlara ulaştırır.
Saçların kırılmasını ve birbirine dolanmasını engellemek için havluyla sertçe kurulamaktan kaçının. Bunun yerine havlu yardımıyla hafifçe nemini alın ve ılık hava vererek kurutun.
Gece yatarken saçlarınızı sıkı sıkı toplamayın.Toplamak isterseniz gevşek bir şekilde toplayın ,tel toka ve klips gibi şeyler kullanmayın
Saç boyatma işlemini saçlarınız kirliyken yaptırın böylece saçınızdaki yağ saç diplerinizin yanmasını önleyecektir.
Saçlarınız çok uzun ve kırılgansa pamuk yastık kılıfları yerine saten veya ipek kılıflar tercih edin böylece saçınız yastık kılıfına takılıp kırılmayacaktır.
Yine saçlarınızın kırılmasını ve tellerin birbirine karışmasını önlemek için saçlarınızı havlu ile sert hareketlerle kurulamayın.Saçınızı havlu ile yumuşak hareketlerle bastırmadan kurulayın.
Yorum yapılmamış